Leonard Sweet aduce învăţăturile New Age între evanghelicii din România
Autor: Dan Bercian | Vizualizari: 767 | Trimite prietenilor din Yahoo Messenger
Leonard Sweet.jpg                                                                        13.09.2018
    Domnul Isus Hristos a lăsat ucenicilor Săi porunca de a merge în toată lumea şi de a vesti Evanghelia la orice făptură. Poruncă valabilă până la revenirea Sa pe pământ. Dar Scriptura, acelaşi Cuvânt al Domnului Isus, ne îndeamnă şi să ne ferim de lupii răpitori care nu vor cruţa turma şi vor învăţa „lucruri stricăcioase”, căutând să îi abată pe ucenici de la calea adevărului (FA 20:28-30). Prin urmare vreau să vă supun atenţiei un eveniment căruia i se face reclamă pe canalele de ştiri creştine dar asupra căruia planează serioase semne de întrebare.
    Mă refer la conferinţa organizată de Alianţa Evanghelică din România (formată din cultele Baptist, Penticostal şi Creştin după Evanghelie) împreună cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, conferinţă ce va avea loc la Arad în perioada 27-29 septembrie 2018.
    Ca vorbitori sunt foarte mulţi invitaţi de peste hotare, în special din Coreea, şi nu lipsesc nici femeile. Probabil că numele cu cea mai mare greutate de la această conferinţă este Leonard Sweet şi în reclamele conferinţei este prezentat în felul următor: „teolog, semiotician, istoric bisericesc, pastor şi autor”. Dar, după învăţătura şi doctrina pe care o împărtăşeşte Leonard Sweet poate fi cu uşurinţă încadrat la capitolul lupi răpitori. Vă dau câteva date despre el şi apoi vă las să hotărâţi dacă eticheta de lup răpitor este adevărată sau nu.
    Leonard Sweet, prin învăţăturile pe care le împrăştie în jur, inoculează doctrina New Age şi ecumenismul radical dar camuflate într-un limbaj evanghelic.
    Iată un citat din zicerile lui, în engleză şi apoi tradus în limba română:
    “A surprisingly central feature of all the world’s religions is the language of light in communicating the divine and symbolizing the union of the human with the divine: Muhammed’s light-filled cave, Moses’ burning bush, Paul’s blinding light, Fox’s “inner light,” Krishna’s Lord of Light, Bohme’s light-filled cobbler shop, Plotinus’ fire experiences, Bodhisattvas with the flow of Kundalini’s fire erupting from their fontanelles, and so on.” Leonard Sweet —Quantum Spirituality, pag. 235 https://www.lighthousetrailsresearch.com/leonardsweet.htm
    Înainte de a vă oferi traducerea fac următoarele precizări: între parantezele drepte “[ ]” sunt trecute cuvintele ce lipsesc din original fiindca autorul (Leonard Sweet) a considerat că este suficient o variantă scurtă de exprimare nefiind nevoie să folosească exprimarea completă a acestor termeni, dar noi credem că evanghelicii români au nevoie de forma de exprimarea completă a acestor termeni pentru a înţelege la ce se referă autorul.
    Şi acum traducerea citatului din „Spiritualitatea quantică” a lui Leonard Sweet, pag. 235:
    “O caracteristică centrală surprinzătoare a TUTUROR religiilor lumii este LIMBAJUL LUMINII în comunicarea divinului, simbolizând UNIUNEA umanului cu divinul: Peştera [Hira] umplută de lumină a lui MOHAMED, rugul aprins a lui MOISE, lumina orbitoare a [apostolului] PAVEL, „lumina interioară” a lui [GEORGE] FOX, domnul de Lumină a lui KRISHNA, magazinul de cizmărie umplut de lumină a lui [JAKOB] BOHME, experienţa focului lui Plotinus, Bodhisattvas căruia i-a tâşnit din fontanele (nn. -spaţiu membranos situat în partea superioară a craniului unui nou născut – moalele capului) ca şi un flux focul [energiei] Kundalini, şi aşa mai departe.”
    Explicarea unor termeni din citat:
    -Grota / peşterea Hira, lângă Mecca, a fost locul unde profetul Islamului, Mahomed, a primit în timpul lunii Ramadam prima revelaţie a primelor versete a Coranului (o carte care neagă direct şi literal DIVINITATEA, LUCRAREA DE ISPĂŞIRE A PĂCATELOR, MOARTEA PE CRUCE şi ÎNVIEREA Domnului Isus Cristos).
    -George Fox a fost întemeietorul sectei mistice eretice a QUAKER-ilor.
    -Krishna este una din principalele divinităţi păgâne ai Hinduismului.
    -Jacob Bohme a fost un filozof MISTIC protestant, care a fost apreciat ulterior de filozoful Hegel (un mare duşman al creştinismului biblic).
    -Plotinus a fost un filozof grec păgân al sec. al II-lea căruia i se atribuie cea mai mare importanţă în dezvoltarea neoplatonismului, care deşi este o filozofie 100% păgână a avut ulterior o mare influenţă în dezvoltarea MISTICISMULUI creştin nebiblic.
    -Bodhisattvas este BUDA, întemeietorul religiei păgâne budiste.
    Prin urmare este evident că Leonard Sweet îmbăţişează universalismul care este o învăţătură New Age şi care spune că toate religiile sunt revelaţii divine şi că toate duc în cer. Doctrinele acestei mişcări eretice vorbesc despre o nouă lumină şi despre o concepţie cristică universală.
    Leonard Sweet, apreciat de revista Church Report ca fiind „unul din cei cincizeci, cei mai influenți creștini din America” învață următoarele: „Întruchiparea Noii Lumini înseamnă să fii „în conecție” şi „informație” cu celelalte credinţe (religii)…. Cineva poate fi un discipol loial al lui Isus Cristos, fără să nege licăririle sacrului în urmașii lui Yahweh, sau Kali, sau Krishna.”
Sursa: Leonard Sweet, Quantum Spirituality: A Postmodern Apologetic Dayton, OH: Whaleprints, First Edition, 1991 p.130
    Să menţionăm, pe scurt, pentru cei ce nu cunosc, cine este Kali, unul dintre mulţii zei hinduşi comparaţi de Leonard Sweet cu Dumnezeu-Iehova. În multe surse, Kali este numită „cea mai mare dintre zei”. Îmbrăcată cu o piele de tigru, încinsă cu cobre și împodobită cu cranii, ea dansează pe cadavre. Ochii ei scuipă foc iar gura, cu limba atârnând, înconjurată de colți, rage și rânjește. Pentru a o calma şi a proteja stabilitatea lumii, de multe ori Șiva este trimis pe câmpul de luptă sub forma unui copil. Deci, după Leonard Sweet, cel chemat să dea învăţătură în cadrul conferinţei Alianţei Evanghelice din România, în Kali este acelaşi foc sacru ca şi în Iehova.
    Ca să sesizăm mai bine pericolul ce stă în spatele limbajului lui Leonard Sweet să vedem ce spune el în legătură cu relaţiile dintre membrii Bisericii: “întruchiparea Noii Lumini înseamnă să fii (în CONECŢIE) şi (în INFORMAŢIE) cu alţi creştini. Sentiment sau simţire mai adâncă şi relaţionare mai înaltă merg împreună. Biserica este în mod fundamental o singură fiinţă, o singură persoană, o comuniune a cărei celule sunt CONECTATE unele cu altele cu reţeaua de informaţie numită CONŞTIINŢA CRISTICĂ” www.lighthousetrailsresearch.com/leonardsweet.htm Dar Leonard Sweet foloseşte termenii “în CONECŢIE” şi “în INFORMAŢIE”, descriind legătura strânsă dintre creştini în cadrul Bisericii (folosind şi termeni new age ca şi “Christ consciousness”), exact aşa cum foloseşte aceleaşi expresii şi pentru a descrie LEGĂTURA dintre creştini şi păgâni! Iată pericolul din subtilitatea limbajului, pericol pe care puţini creştini îl sesizează.
    Mai sunt şi alte informaţii similare care dovedesc din plin legătura lui Leonard Sweet cu mediul spiritist/ocult reprezentat de mişcarea New Age şi ecumenismul furibund care vrea să îi atragă pe toţi, din toate religiile, într-o mişcare globală, într-o singură religie mondială.
    Grupările evenghelice au fost de mult atrase în această mişcare globală a ecumenismului şi Leonard Sweet a colaborat şi cu George Wood, inspectorul general al celei mai mari denominaţii penticostale (Assemblies of God/ Adunările lui Dumnezeu) sau cu alţi lideri dominionişti din Noua Reformă Apostolică, toţi fiind deosebit de pasionaţi în amestecul creştinismului cu doctrinele New age, făcând demersuri consistente şi insistente pentru acceptarea ecumenismului radical de către evanghelici.
    Ei bine, începând cu 27 septembrie 2018, lucrurile acestea nu îi mai privesc doar pe cei de peste ocean sau din alte părţi ale lumii pentru că, iată, sub oblăduirea celor trei conducători de culte evanghelice din România, le avem şi noi. Gestul este inexplicabil, deşi unele explicaţii există. Prin prezenţa lui Leonard Sweet la această conferinţă se deschide şi pentru evanghelicii din România poarta largă a ecumenismului radical, poartă pe care vor intra şi alţi lupi care vor continua prăpădul în turmă. Dacă Dumnezeu nu se va milostivi de noi.
    Este clar că păstorii de la turmă au adormit. Cineva spunea despre ei: „Dacă nu au ştiut cine este Leonard Sweet, sunt vinovaţi. Dacă au ştiut sunt de o sută de ori mai vinovaţi”.
    Nu ne rămâne decât să ne rugăm lui Dumnezeu.

(Ideile din materialele postate la rubrica “Editorial” reprezintă punctele de vedere personale ale autorilor şi nu angajează în nici un fel Biserica Harul din Zalău)

-::::: Arhivă EDITORIAL :::::-

Print Friendly
Ora Radio Unison -
Ora dumneavoastra -
* De ce apar decalaje de ora?
Sondaj

La ce se închină oamenii astăzi, cei mai mulți dintre ei?

Vedeti rezultatele

Loading ... Loading ...
Promo
 

© 2020 RADIO UNISON ZALAU • Toate drepturile rezervate •