George Soros şi evanghelicii – distrugerea Bisericii din interior
Autor: - | Vizualizari: 1,435 | Trimite prietenilor din Yahoo Messenger
Soros si evanghelicii     Materialul ce urmează am hotărât să vi-l prezint în urma ştirii difuzată în presă şi din care aflăm că DIICOT-ul (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) a declanşat o amplă investigaţie privind finanţarea mişcării #Rezist. Ar exista probe care arată că sume mari de bani, de ordinul a circa 15 milioane de euro, au ajuns în mod fraudulos la membrii acestei mişcări de stradă şi că banii ar proveni din fundaţii sponzorizate de multimiliardarul George Soros. Banii nu s-ar fi dus doar la #Rezist ci şi la alte organizaţii non-guvernamentale, organizaţii susţinătoare ale DNA, Johannis, Cioloş, USR, etc. Dacă vreţi mai mult căutaţi pe Internet.
     În articolul precedent, semnat de Alianţa Familiilor din România, au fost aduse date care sprijină ideea că George Soros este puternic implicat, poate cel mai implicat, în susţinerea multiculturalismului, globalizării, imigraţiei, acordarea de drepturi minorităţilor sexuale, distrugerea creştinismului autentic, etc. DIICOT aduce dovezi noi privind implicarea lui George Soros în România şi aruncă o mare umbră de îndoială în legătură cu intenţiile grupării #Rezist şi a altora asemenea. Până la urmă se pare că nu dorinţa de a se respecta statul de drept şi ocrotirea democraţiei erau motivele ce stăteau la baza protestelor, ci banii.
     Astăzi însă vreau să mergem ceva mai departe şi să medităm asupra faptului că George Soros este deja puternic infiltrat în mediul creştin neo-evanghelic! Lucrul acesta poate părea o absurditate dar veţi vedea că sunt multe dovezi care sprijină această afirmaţie. Şi este normal să fie aşa pentru că religia trebuie adusă în matca largă a ecumenismului pentru a se putea ajunge la acea religie mondială condusă de Antihrist. George Soros şi alţii asemeni lui nu-şi pot duce planurile la îndeplinire până când adevărata credinţă creştină nu este distrusă prin infiltare şi îngenuncheată, şi religia falsă a New Age-ului îi ia locul. Cum se poate face aceasta? Prin oameni infiltraţi în rândul adevăraţilor creştini – lupii îmbrăcaţi în haine de oi.
     Materialul care urmează (şi care este un pic mai lung dar cine va dori să cunoască va face efortul de a-l citi) dovedeşte infiltrarea Bisericii neo-evanghelice şi a fost scris de un prieten şi colaborator al radio Unison Zalău. Îi mulţumim.

     SURPRIZĂ sau nu ?!? GEORGE SOROS și legătura financiar-ideologică cu unii lideri neo-evanghelici americani (și de stânga și de dreapta, și liberali și “conservatori”)! Ce legătură ar avea acest aspect cu unii din liderii creștinismului evanghelic de pe plaiurile Mioriței?
     Să privim mai întâi foarte atent la citatele de mai jos, după care vom trece să explicăm fondul problemei. Despre ce oare vorbesc toți acești agitatori, toți acești agenți ai schimbării?:

     “Principalul obstacol, în realizarea unei oridini mondiale stabile și drepte, este S.U.A”- George Soros

     ”Evanghelia nu este… despre plăcinta din ceruri pe care o primești după ce mori… Este obligatoriu ca generația care se pare că are succes, care promite multe, să înțeleagă că Isus-ul biblic era dedicat realizării unei noi ordini sociale în această lume… De aceea, a deveni creștin, implică chemarea la acțiune socială” – Tony Campolo (teolog “evanghelic”, absolvent al unui seminar teologic baptist american, el e privit ca lider în cercul bisericilor emergente)

     ”Creștinii și mai ales liderii lor, nu sunt chemați să fie doar niște observatori ipocriți ai mersului societății, ci să se roage și să se implice pentru binele cetății. Când în joc este viitorul națiunii noastre, voi fi întotdeauna pe genunchi la rugăciune și pe <> la luptă” – pastorul român baptist Samy Tuțac

     “Astăzi voi fi în piață [la proteste politice], pentru că acest țe’aqah [strigătul celui apăsat] de care vorbește Profetul să se audă mai clar! Veniți în Piața [Victoriei la proteste politice], dacă vă pasă de România” – Emanuel Conțac (profesor universitar la Institutul Teologic Penticostal din București)

     “Eroii nu sunt bătrânii! Revoluțiile le fac tinerii. Și trezirile spirituale tot ei. Doamne ridică-ți ochii spre tinerii noștri.” – Nicolae Geantă (predicator evanghelic din România, din câte se pare asociat cu “Cireșarii” lui Vladimir Pustan)

     “<<Păstrați presiunea asupra lor. Nu-i slăbiți niciodată.>> Continuă să încerci lucruri noi pentru a menține opoziția [politică] în dezechilibru. Pe măsură ce opoziția reușește să facă față unei abordări, lovește-i în flanc cu ceva nou.”Saul Alinsky (scriitor american contemporan și activist politic neo-marxist, considerat a fi fondatorul modern al organizării comunitare și unul din mentorii și eroii lui Hillary Clinton)

     S-a vorbit destul de mult luna trecută și se tot vorbește despre implicarea miliardarului globalist George Soros în protestele anti-Trump din S.U.A și în protestele politice anti-guvernamentale din România, etc. Deși destui credincioși evanghelici români, care sunt informați, înțeleg de ce George Soros (care a sprijinit-o puternic financiar pe democrata Hillary Clinton) se implică în finanțarea protestelor politice anti-Trump (care este republican), cu siguranță că prea puțini înțeleg ce inters ar avea Soros (care este un fel de “socialist-liberal”) să se implice în protestele politice împotriva guvernului actual al României care este majoritar social-democrat. Articolul de față își propune să aducă puțină lumină în aceste cazuri, analizând lucrurile din perspectiva creștin-biblică, singura care poate risipi întunericul și ceața amăgirii ce tot persistă în mintea unora. Aici, ca și peste tot de altfel, când privim în profunzime subiectul prin prisma perspectivei ce ne-o oferă Scriptura, realizăm că nu este vorba de ce culoare sau orientare politică are un om, partid sau guvern, etc., ci pur și simplu totul se rezumă la faptul dacă acel om, partid sau guvern e dispus să accepte interesele și agenda globalistă internațională la care subscrie și George Soros, B.H. Obama, Hillary Clinton și mai ales Uniunea Europeană! În cele ce urmează o să vedem care este această AGENDĂ și ce ne spune Scriptura despre ea.
     Recent, apologetul evangelic american Brannon Howse, autorul mai multor cărți valoroase de apologetică contemporană, a prezentat într-una din emisiunile sale video săptămânale, date și informații care indicau clar faptul că organizația/platforma creștină americană “Evangelical Immigration Table” este sponsorizată de miliardarul american globalist, George Soros. Prin aceste sponsorizări se vrea ca “Evangelical Immigration Table” să fie utilizată ca o unealtă de manipulare a creștinilor din S.U.A pentru ca aceștia să susțină politica agendei globaliste de primire a valurilor de migranți musulmani în S.U.A și totodată menținerea la cote mari a emigrației din America Latină spre S.U.A pentru a acumula în viitor cât mai mulți votanți pentru agenda social progresistă, globalistă, “a la” Obama & Hillary Clinton.
     Agenda politică a elitei globaliștilor americani (din care face parte și George Soros), comună cu a Uniunii Europene (globaliștii europeni), este o construcție ideologică hibridă, specifică postmodernismului, care d.p.d.v politic îmbină sau fuzionează două ideologii aflate în antiteză: marxismul (comunismul), deghizat în socialism, și liberalismul extrem. Din amestecul celor două rezultă o sinteza ideologică: neo-marxismul/neo-comunismul, o ideologie care este exprimată cel mai bine în doctrina socialismului fabian. Dar trebuie să înțelegeți că atunci când vorbim în acest caz despre “orientarea politică sau “doctrina/ideologia politică e vorba mult mai mult decât poate înțelege omul firesc/carnal despre ce este sau ce presupune “POLITICA”! În realitate aici e vorba despre luciferianism, satanism și anticristianism specific elitelor intelectuale și financiare globaliste! Socialismul Fabian, la fel ca și mișcarea New Age, la fel cu ceea ce învață acum Biserica Romano-Catolică, are scopul foarte clar de a servi la instaurarea unei Noi Ordini Mondiale (N.O.M), ce presupune: un singur guvern mondial, o singură religie (ecumenică) mondială și un singur sistem economic mondial! Această N.O.M se vrea să fie nașterea și creerea unei societăți umane mondiale ideale, unite, fără granițe, care să întruchipeze materializarea utopiei globaliste. În prima fază sau în stratul de suprafață este vorba de materializarea utopiei umanismului secular (cel care reieșea în mod aparent, la nivel declarativ politic, public, din operele celebrilor lideri marxiști sau neo-marxiști din perioada modernă). Dar în realitate, în esența problemei, în stratul profund, e vorba despre materializarea utopiei globaliste a umanismul cosmic (societatea, religia/spiritualitatea și împărăția mondială a New Age-lui/ a Noii Ere, a creștinismului progresist care va fi unit ecumenic cu celelalte religii ale planetei). Însă aceasta este doar o falsă amăgire condusă de “tatăl minciunii”/Satan, pe care omenirea a mai încercat să-l urmeze în trecut într-o rebeliunea umanistă mondială împotriva lui Dumnzeu, descrisă în Geneza cap.11. Dar o a doua mare rebeliune umanistă mondială împotriva lui Dumnezeu (care-i va cuprinde și pe foarte mulți din bisericile și denominațiunile creștine unde se va manifesta prin marea apostazie sau lepădare de creștinismul biblic și acceptarea religiei mondiale false a neo-babilonianismului) se va repeta însă acum în vremurile din urmă, reușind pentru scurt timp, înainte de cea de a doua revenire a Domnului Isus Cristos. Despre acest aspect Biblia ne avertizează în mod repetat, în mod foarte clar și în mod foarte serios!
     Așa cum se arată și într-un manual creștin contemporan de istorie din S.U.A, intitulat Since the Beginning (History of the World in Christian Perspective), la pag.458-459, în anul 1884 un grup influent de socialiști englezi, conduși de George Bernard Show, Sidney Webb și Beatrice Webb au inființat Societatea Fabian (a cărui doctrina poartă numele de socialism fabian, aceasta fiind absolut în opoziție cu doctrinele fundamentale ale Evangheliei/Scripturii). Influența socialiștilor fabieni în secolul XX a dus la căderea Angliei din pozitia unei mari națiuni, ne informează același manual de istorie. Liderii socialismului fabian, Sidney Webb, Beatrice Webb și George Bernard Show (un mare admirator al politicilor de eugenie a lui Hitler) au fondat în 1895 universitatea publică London School of Economics (oficial numită The London School of Economics and Political Science) cu scopul de a îmbunătăți societatea. George Soros, după imigrarea sa în Anglia în 1947, devine student al universității britanice înființată de acești lideri ai socialiștilor fabieni, numită London School of Economics, pe care o termină cu succes obținând și un master în filozofie. Începeți să pricepeți puțin cam cum stau lucrurile, cum se conectează informațiile??? Modul de gândire și acțiune a lui George Soros este de fapt produsul ideologiei socialismului fabian (neo-marxismul sau “socialism-liberalismul” și dorința lui de extindere și dominație mondială pentru transformarea radicală a societății umane la nivel mondial)!
     La universitatea Societății Fabian din U.K, London School of Economics, unul din profesorii care i-au predat lui Soros filozofia, profesorul Karl Popper (care e privit ca cel mai mare filozof al științei din secolul XX), devine mentorul spiritual al lui George Soros, după cum Soros însuși a declarat mai târziu. Karl Popper a fost un filozof dominat puternic de modul de gândire relativist, subiectivist și anti-raționalist al postmodernismului. El credea și învăța că oricine, orice sistem de credințe, care afirmă și crede că adevărul e absolut, că acest adevăr suprem există și că el e cognoscibil în mod rațional de către o persoană, este automat dușmanul “societății deschise” (o societate umană globală/ unită mondial, care reprezintă idealul spre care trebuie să ne îndreptăm). Sper să fi înțeles până aici că nu e nici un loc pentru creștinii biblici, născuți din nou (care cred că Scriptura reprezintă adevărul absolut, suprem, revelat de Dumnezeu oamenilor), în această utopie viitoare a “societății deschise” imaginată și gândită de Karl Popper, mentorul spiritual al lui George Soros! Oare ce se va întâmpla cu cei care vor fi considerați dușmanii sau inamicii acestei “societăți deschise” mondiale??? Biblia ne-o spune foarte clar!
     Soros este atât de îmbibat de filozofia mentorului său spiritual încât și-a folosit uriașa sa avere ca să creeze Open Society Foundations (Fundațiile Societății Deschise), care este o rețea de fundații, parteneri și proiecte în mai mult de 100 de țări. Soros a dat inclusiv și denumirea acestei uriașe rețele globale, înființată și controlată de el, după numele cărții mentorului său spiritual Karl Popper, carte este intitulată Open Society and Its Enemies (Societatea deschisă și inamicii ei). Până astăzi Soros a donat peste 12 miliarde de dolari, în scop filantropic, activităților rețelei sale de fundații pentru “îmbunătățirea societății”. Dar nu vă lăsați ușor păcăliți de acest mare “evanghelist social” care și-a obținut banii săi mulți prin speculații financiare controversate la bursă și alte manevre financiare dubiose, nu prin muncă cinstită, el sărăcind și înrobind de fapt tot pe cei săraci în final, talpa care muncește și care plătește de fapt toate polițele rezultate din poker-ul financiar al elitelor financiare globaliste! Scriptura ne dă un exemplu relevant în Iuda Iscarioteanul, “ucenicul trădător”, contabilul care administra/ținea evidența veniturilor grupului de ucenici, cel ce a fost primul “evanghelist social” care doar aparent purta de grijă săracilor, urmărind de fapt îmbogățirea personală, așa cum reiese și din textul biblic:

     “De ce nu s-a vândut acest mir cu trei sute de lei şi să se fi dat săracilor?” Zicea lucrul acesta nu pentru că purta grijă de săraci, ci pentru că era un hoţ şi, ca unul care ţinea punga, lua el ce se punea în ea.” – Ioan 12:5-6

     Deși miliardarul globalist Soros nu manifestă public vreo credință spirituală evidentă, totuși, asemănarea dintre modul lui de gândire dominat de valorile relativiste ale postmodernismului, filozofia și perspectiva sa progresistă asupra vieții și pe de altă parte crezul, tiparul de gândire și perspectiva anti-raționalistă / mistică asupra vieții, specifică curentului sau mișcării Bisericii Emergente, care în ambele cazuri sunt produsele mentalității postmodernismului, nu pot fi ignorate de creștinii biblici care doresc să discearnă biblic vremurile pe care le trăim noi azi. In anul 2011, în urma unor anchete jurnalistice din S.U.A, a fost dovedită implicarea financiară a lui Soros într-o celebră organizație creștin progresistă cu caracter inter-religios, ecologist și umanist, intitulată Sojourners (o platformă a “evangheliei sociale”). La Sojourners este editor șef scriitorul “creștin” și activistul politic de stânga Jim Wallis, iar doi dintre editorii care contribuie regulat sunt chiar cei doi lideri ai bisericilor emergente: Tony Campolo și Brian McLaren. Acești doi lideri emergenți sunt cunoscuți activiști “creștini” neo-liberali, pro-homosexuali(McLaren este socotit liderul principal al bisericilor emergente).
     Magnatul american George Soros, a fost și este un “socialist-liberal”, anti-creștin, el fiind un cunoscut sponsor activ al organizațiilor care promovează avorturile, ateismul, activismul homosexual, globalismul, etc. Acestea toate sunt proiecte de pe agenda așa-numitului marxism cultural care a urmărit și urmărește transformarea culturii societății pentru a accepta ideologia neo-marxismului. Miliardarul globalist George Soros, care a fost elogiat în mod public în 2004 de Hillary Clinton ca fiind “un om curajos care e dispus să acționeze când e necesar și de care S.U.A are nevoie, a înțeles importanța folosirii bisericilor pentru a-și implementa programul său globalist agresiv de colonizare islamistă (cu milioane de refugiați musulmani) a Europei și a întregului Occident. Astfel George Soros a scris în data de 28 septembrie 2015, în World Economic Forum (Forumul Mondial Economic), următoarele:

     “În cele din urmă ca să se poată absorbi și integra mai mult de un milion de migranți (musulmani) pe an, Uniunea Europeană trebuie să mobilizeze sectorul privat (ONG-urile), grupurile și organizațiile bisericești (creștine), și mediul de afaceri (pe post de sponsori).”

     Ce asemănare izbitoare între soluția propusă de Soros pentru rezolvarea problemei valurilor de imigranți musulmani ce ajung în Europa (utilizând tripla combinare a acțiunilor celor trei sectoare ale societății), și teoria “scăunelului cu trei picioarele” pentru o “societate sănătoasă”, patentată de gurul mondial al managementului, Peter Drucker, a cărui teorii manageriale au avut o puternică influență asupra eclesiologiei neo-evanghelice din ultimele decenii! Asemănarea se datorează faptului că atât George Soros, la universitatea socialiștilor fabieni din Anglia, cât și Peter Drucker, la universitatea pro-marxistă din Frankfurt, Germania, au fost formați și crescuți intelectual exact în același sol: ideologia neo-marxismului! Aceasta vi se poate părea ciudat la prima vedere, având în vedere că Drucker e considerat gurul managementului la nivel internațional.
     Peter Drucker a fost absolvent al Universității din Frankfurt (Goethe University) în perioada interbelică. Universitatea din Frankfurt, deși era de stat, a fost fondată în 1914 de cetățeni din Frankfurt bogați, de orientare liberală, dar cu toate acestea ea a fost cunoscută în perioada interbelică pentru orientarea sa de stânga, marxistă. În 1923 membri ai partidului marxist / comunist au înființat la Universitatea din Frankfurt un institut numit: Institutul pentru Cercetare Socială cunoscut ulterior sub denumirea de Școala din Frankfurt. Aici, la Școala din Frankfurt, își are originea și rădăcina, ideologia așa-numitului marxism cultural (“corectitudinea politică”). Această ideologie, începând cu anul 1935 (când institutul, Școala de la Frankfurt, s-a mutat în S.U.A, datorită venirii la putere a nazismului în Germania), a pătruns treptat și camuflat în toate istituțiile cheie ale societății americane (inclusiv în biserică), fiind una din cauzele decăderii S.U.A pe toate fronturile: politic, spiritual, moral, etc.
     Deși ideologia politică globalistă, “socialist-liberală”, a lui George Soros este identică cu a lui Peter Drucker, spre deosebire de George Soros, care în mod simulat arborează public un ateism clasic, Drucker a fost un om extrem de pasionat și fascinat de misticism (ocultism) panteist, el respigând fățiș în mod public învățăturile de bază privind mântuirea sufletului așa cum apar ele în Evanghelie. Peter Drucker nu și-a disimulat public credințele sale ocultiste, în spatele unui “ateism” aparent, așa cum procedează alți globaliști, ca de exemplu Soros. Dar culmea!, faptul că Peter Drucker a fost mistuit de pasiunea lui pentru misticism/ocultism, nu l-a oprit pe cel mai popular pastor evanghelic de azi, Rick Warren, să-l accepte ca mentor personal timp de 20 de ani. Dar nu l-a oprit nici pe megapastorul american Bill Hybels să accepte aceeași mentorare din partea lui Peter Drucker! Însă, de exemplu, strânsa prietenie și coloborarea între megapastorul american Rick Warren și fostul prim-ministru al Angliei, Tony Blair, care este un membru de vază azi al Societății Fabian, lucrând împreună pe sectorul politico-religios pentru promovarea agendei ecumenism-globalismului, cât și apartenența lui Rick Warren la C.F.R, este de-a dreptul revelatoare în conturarea agendei politico-religioase (comune cu a lui George Soros), a megapastorului american Rick Warren! Tot ceea ce face megapastorul Rick Warren astăzi, toată faima lui mondială, el i-o datorează în special mentorării de peste două decenii din partea devoratorului de ocultism panteist și globalist, gurul internațional al managementului, Peter Drucker, pentru care Rick Warren și-a exprimat public, în mod repetat, atașamentul, dragostea și fidelitatea profundă. Însă trebuie să înțelegeți foarte bine faptul că lupii spirituali vicleni, ca și Rick Warren, știu “să joace foarte bine la ambele capete”, pentru a-și dezorienta audiența și pentru a-și pierde urma în față celor care urmăresc să le deconspire agenda. Astfel ei pot, în funcție de oportunitatea momentului și de scopul urmărit (scopul e “Dumnezeul” lor), să fie când neo-liberali/emergenți, când conservatori (teologic), când de dreapta sau de centru (politic), când de stânga, etc. Într-un cuvânt sunt cameleonici!
     Socialiștii fabieni au reușit să răspândească ideologia lor în națiunile din Vest (occident), datorită, în parte, bisericilor liberale (și acum în postmodernism, neo-liberale) care i-au predicat mesajul “evangheliei sociale” ca și cum ar fi fost suținut de autoritatea Lui Dumnezeu. Însă infiltrarea bisericilor creștine cu agenda “evangheliei sociale” s-a realizat și se realizează metodic, acționând însă nepripit, pas cu pas, și în același timp camuflat/disimulat, făcând astfel ca această agendă să pară aproape imperceptibilă pentru cei mai mulți din biserici! Că această infiltrare se desfășoară metodic, dar utilizînd politica pașilor mărunți, ne este indicată și de prima emblemă a Societății Fabian care era o broască testoasă. Țestoasa este o reptilă ce se deplasează foarte încet, indicând chiar acest aspect al modului de acțiune prin infiltrarea pas cu pas sau politica pașilor mărunți. Dar în același timp această infiltrare se realizează camuflat, disimulat (emblema actuală a Societății Fabian este un lup îmbrăcat în haină de oaie, indicând chiar acest aspect). Oare chiar nu vă spune acest aspect un lucru care ar trebui să fie alarmant în lumina avertismentelor din Mat. 7: 15 și Ezechiel 22:27, Fapte 20: 29-30?
     Cred că cel mai bine ați putea înțelege ce presupune această “evanghelie socială”, care e total lipsită “de puterea lui Dumnezeu” (Rom. 1:16), dacă ați cugeta puțin la învățătura unuia din primii săi vestitori, teologul liberal german Albrecht Ritschl (1882-1889). Acesta credea și învăța faptul că “rolul bisericii este să se implice în lupta împotriva nedreptăților sociale și să lucreze la stabilirea unei democrații complete.” Doar ca o paranteză, nu vi se pare oare acest citat de mai sus, izbitor de asemănător cu ceea ce “predicau” în articolele lor recente din spațiul public virtual, unii din liderii evanghelici români (citați în introducerea acestui articol), care chemau credincioșii evanghelici din România să participe la PROTESTELE POLITICE împotriva guvernului?!?
     Fraților, liderilor evanghelici români și domnilor pastori și profesori de teologie care ați agitat politic credincioșii din biserici, îndemnarea aceasta la nesupunere civică prin participarea în masă (fie pașnic sau nu) la protestele politice anti-guvernamentale neautorizate (care s-au soldat cu violențe!) nu este absolut deloc credință în Evanghelie! Ea este de fapt o strategie de agitare a maselor specifică ideologiei neo-comuniste occidentale (marxismul postmodernismului / neo-marxismul / “socialism-liberalismul”). Este stilul/modul de acțiune recomandat de neo-marxistul Saul Alinsky (idolatrizat de Obama, Hillary Clinton și ceilalți sorosiști)! Rușine, rușine, rușine pentru liderii evanghelici care s-au făcut părtași acestei infamii, politizând Evanghelia! Acest tip de acțiune este indicat în cartea lui Saul Alinsky, Rulles for Radicals (Regulile pentru radicali), pentru a provoca un tip de schimbare politică. Atenție mare însă, căci Saul Alinsky ne spune foarte clar, în dedicația de pe coperta cărții lui neo-marxiste, Rulles for Radicals (Regulile pentru radicali), despre ce “radicali”, ”radical” și ”radicalism” vorbea el în această carte a lui:

     “Să nu uităm să acordăm o recunoaștere celui care a fost chiar primul radical: din toate legendele noastre, din mitologie și din istorie (și cine poate ști unde se sfârșește mitologia și unde începe istoria, sau cine poate face deosebirea între cele două?); primului radical cunoscut oamenilor care s-a revoltat împotriva stabilimentului/conducerii/orânduirii, și a făcut-o într-un mod așa de eficace încât cel puțin și-a câștigat propria sa împărăție, lui LUCIFER.”

     Richard Wurmbrand, cunoscutul pastor creștin român de origine evreiască, după o studiere atentă a operei lui Karl Marx, concluzionează în excelenta lui carte documentară, intitulată Marx și Satan, faptul că scopul real urmărit de Marx nu era bunăstarea, libertatea și fraternitatea universală a clasei muncitoare expluatate de burghezie/capitaliști, ci o rebeliune anticristică mondială împotriva lui Dumnezeu. Wurmbrand dovedește prezența în marxism a ideilor anticristice, luciferiene, satanice din Masonerie! Vă recomand călduros studierea acestei cărți a pastorului Wurmbrand pentru înțelegerea spiritualității satanice a marxismului!
     Rolul Bisericii este să misioneze pentru salvarea sufletele oamenilor de la pedeapsa veșnică a iadului, predicând oamenilor, prin puterea Duhului Sfânt, Evanghelia Domnului Isus Cristos nediluată și ucenicizându-i mai apoi ca să poată să crească și să aducă și ei rod pentru Împărăție! Conform cu Scriptura, rolul Bisericii nu este implicarea în activități politice, mai ales în activități politice anti-guvernamentale, de agitare a maselor de credincioși pentru a efectua schimbări politice guvernamentale după modelul contemporan propus de neo-marxistul Saul Alinsky (ideologul globaliștilor)! Biserica nu are rolul să construiască o utopie umanistă “socialist-liberală” mondială: “Împărăția lui Dumnezeu” aici și acum pe pământ, în mod fizic, cum crede și afirmă erezia postmilenismului contemporan, care este acum specifică dominionismului hiper-carismatic din N.A.R., bisericilor emergente/creștinismului progresiv (progresist), Romano-Catolicismului, etc.!
     Cu toate acestea trebuie spus că uneori, în condiții excepționale, ca o excepție nu ca o regulă, Dumnezeu poate chema un politician ca să facă o lucrare absolut deosebită în zona sa de activitate, în numele și în conformitate cu credința creștină autentică, lucrare care poate deci îmbrăca caracterul unei acțiuni atât politice cât și spiritual creștine. Dar înainte ca Dumnezeu să-l folosească pe acel politician să facă această lucrare deosebită în numele credinței creștine, lucrare care să reprezinte valorile creștine autentice în politică, El îl va mântui/regenera/naște din nou pe acel politician. Un astfel de exemplu vrednic de laudă este cazul excepțional al politicianului englez William Wilberforce (1759-1883), care fiind în politică a avut o convertire dramatică la creștinismul evanghelic, urmată mai apoi de o lungă și dedicată activitate politică pentru oprirea comerțului cu sclavi negri și abolirea sclaviei în Imperiul Britanic. Să folosești acest exemplu nobil, a ceea ce a făcut Dumnezeu în și prin viața lui William Wilberforce, ca să susții ieșirea credincioșilor evanghelici din România la protestele politice anti-guvernamentale de stradă, începute luna trecută, care în realitate nu au de a face absolut deloc cu promovarea vreunei valori creștine autentice, ci doar cu promovarea unor interese politico-financiare globaliste (mascate într-o falsă și absolut subiectivă “luptă anti-corupție”), este de-a dreptul vecină ori cu analfabetismul biblic și lipsa de discernământ spiritual sau în cel mai rău caz cu manipularea conștientă, rău intenționată, a credincioșilor. Din păcate așa cum se poate observa în comunicatul lui public din 04.02.2017, pastorul baptist Samy Tuțac se face vinovat în fața lui Dumnezeu de acest demers!
     Ceea ce face în primă fază agenda “evangheliei sociale”, atunci când infiltrează o biserică, este să defocalizeze treptat atenția de la misiunea ei principală (predicarea Evangheliei pentru salvarea sufletelor de la pedeapsa iadului și ucenicizarea lor ca să aducă rod) și să înceapă astfel treptat concentrarea atenției bisericii pe rezolvarea problemelor sociale ale credincioșilor. Adică nu ne mai preocupă atât de multe ceea ce va urma acolo sus, atunci când vom fi cu Domnul în Împărăția cerurilor, ci ceea ce se întâmplă cu noi aici, acum pe pământ! În a doua fază agenda “evangheliei sociale” va produce completa inversare a priorităților în biserica pe care a infiltrat-o, exact ce s-a întâmplat în bisericile liberale și ce se întâmplă acum în cele neo-liberale. “Problemele sociale” devin prioritatea numărul unu! Cred că puteți realiza, în lumina escatologiei biblice, cât îi va ușura lucrarea înșelătoare a Anticristului ce stă să apară, când “evanghelia socială” va fi prioritatea numărul unu a bisericilor!
     Există o foarte mare probabilitate ca mulți din elita evanghelică din România să fi început să se adape deja copios de la aceleași izvoare spirituale otrăvite ca și personalitățile “evanghelice” de peste ocean (enumerate în lista de mai jos)! Cred că ei nu realizează în realitate că din cauza faptului că au subscris unei agende greșite și au ales să lupte greșit, nebiblic (participarea la protestele politice anti-guvernamentale de masă împreună cu necredincioșii, reprezintă doar unul din simptomele vizibile ale infectării cu această agendă a ”evangheliei sociale”), fiindcă au abandonat autoritatea biblică și discernământul biblic, vor ajunge astfel să obțină exact opusul a ceea ce doresc ei pentru binele turmei lor de credincioși! De fapt, doar cu titlu de exemplu, vreau să vi-l indic aici pe domnul pastor baptist Samy Tuțac, care se pare că era cel mai vocal în acest sens pe rețelele virtuale, el dovedindu-se din nefericire că joacă rolul unui “Che Guevara evanghelic de Banat”. Domnul pastor Samy Tuțac a dovedit încă cu ceva timp în urmă, că are evidente afinități pentru dominionismul hiper-carismatic N.A.R/ Noua Reformă Apostolică. N.A.R este azi o construcție hiper-carismatică eretică cu un impact negativ uriaș, datorită extinderii sale globale și inter-denominaționale, care este cunoscută ca promoatore agresivă și a “evangheliei sociale” pentru transformarea societății cu scopul de a accepta sau a facilita impunerea dominionismului mondial al unui “Cre(ș)tinism” fals, apostat. Este vorba de un “Creștinism” de tip hiper-carismatic N.A.R, emergent/progresist, ecumenic radical și mistic contemplativ, adică o metastază tip ghiveci politico-ecumenic: “socialist(neo-marxist)-liberal-evanghelic progresist-carismatic-emergent-catolic-ecumenic-NewAge-globalist-ecologist, etc.”).
     Un alt personaj pestriț ce s-a remarcat ca agitator “evanghelic” (politico-religios), în zilele acestea în România, este și lectorul univ. dr. Emanuel Conțac de la Institul Teologic Penticostal din București. Acesta chema credincioșii din bisericile evanghelice din România să devină niște “idioți utili” (este o expresie clasică folosită de comuniști pentru cei de care se foloseau pentru atingerea scopului lor), mobilizându-i prin scurte discursuri motivaționale care utilizau o exegeză a Scripturii absolut halucinantă, pentru a-i scoate cumva să participe la protestele politice anti-guvernamentale desfășurate în câteva din marile orașe din România. Domnul Emanuel Conțac, care s-a dovedit recent că este un fel de “Gavroche al penticostalitismului românesc”, dovedește că nu știe să facă diferența teologică între “evanghelia socială” și Evanghelia Domnului Isus Critos, cum nu a știut să facă diferența teologică nici între Creștinismul biblic, Islam, și combinația ecumenică a celor două pe care a promovat-o fanatic, dar foarte șiret, la I.T.P din București., cu aproximativ patru ani în urmă, combinație ecumenică numită în apologetica contemporană CRISLAM (Creștinism + Islam).
     Haideți acum să revenim la informația prezentată la începutul acestui articol. Mai jos este o listă doar cu câțiva din liderii creștini americani, membri ai “Evangelical Immigration Table” (organizația evanghelică sponsorizată prin intermediul fundațiilor lui George Soros), care au fost menționați în emisiunea recentă a apologetul american Brannon Howse, la care am făcut referire directă la începutul acestui articol:

     -Jim Wallis (editorul șef de la “Sojourners”, organizație despre care unele anchete jurnalistice americane au scos la iveală că numai în anul 2004 a primit fonduri de sute de mii de dolari de la George Soros; “Sojourners” are ca și editori care contribuie regulat și pe doi din liderii Bisericii Emergente, pro-homosexualii “teologi cre(ș)tini” Tony Campolo și Brian McLaren, și pe Lynne Hybels, soția megapastorului american Bill Hybels, care e o activistă pro-palestiniană) ;
     -Russell Moore (președintele Comisiei pentru etică și libertate religioasă al SBC/Convenția Baptistă de Sud din S.U.A; însă agenda lui, de exemplu, în privința păcatului homosexualității nu coincide deloc cu învățătura biblică/evanghelică/baptistă tradițională/conservatoare, el afirmând public că ar participa la petrecerea dată cu ocazia nunții unui cuplu de homosexuali; dar nici în multe alte privințe agenda lui ”socialist-liberală” nu coincide deloc cu învățătura biblică/evanghelică/baptistă: el promovează “evanghelia socială” ori de câte ori are ocazia, chiar și prin asociarea cu dominioniștii din hiper-carismatismul N.A.R / Noua Reformă Apostolică, cu altă ocazie chiar el indicând că nu este sigur dacă există diferențe între punctul central al evangheliei lui și punctul central al evangheliei predicate de iezuitul Papa Francisc);
     -Samuel Rodrigues (pastorul care a prezentat una din rugăciuni cu ocazia festivității de inaugurare a președenției lui Donald Trump, el este în strânsă legătură și cu dominioniștii din hiper-carismatismului N.A.R / Noua Reformă Apostolică a lui C.P. Wagner dar și cu SBC);
     -Ronnie Floyd ( președinte al SBC între 2014-2016);
     -Johnny Hunt (președinte al SBC între 2008-2009);
     -Bryant Whright (președinte al SBC între 2010-2011);
     -Jim Daly (președintele și CEO al Focus on the Family);
     -George Wood (inspectorul general al celei mai mari denominațiuni penticostale din S.U.A., Adunările lui Dumnezeu/Assemblies of God; el a organizat sau altădată s-a alăturat participând în evenimente evanghelistice publice împreună cu lideri eretici dominioniști din hiper-carismatismului N.A.R / Noua Reformă Apostolică, precum și cu liderul bisericilor emergente, Leonard Sweet, care este un pasionat lucrător la amestecul Creștinismului cu doctrinele oculte New Age, pentru a facilita acceptarea ecumenismului radical de către evanghelici).
     -Luis Palau (un popular evanghelist internațional, prieten bun cu Papa Francisc);
     -Ed Stetzer (directorul executiv al LifeWayResearch și al Centrului de Evanghelism Billy Graham);
     -Richard Mouw (președinte al Seminarului Teologic Fuller din S.U.A între 1993-2013);
     -Danny Akin (președintele Seminarului Teologic Baptist de Suddin S.U.A);
     -Paige Patterson (președintele Seminarului Teologic Baptist de Sud-Est din S.U.A);
     -Matt Chandler (un popular pastor neo-calvinist american, președintele rețelei de biserici intitulată Faptele Apostolilor 29; Mat Chandler este un “reformat-carismatic”, dar și un promotor al spiritualității contemplative, practică mistică/ocultă importată de mulți lideri evanghelici contemporani exact din misticismul catolic; el e tare pasionat de ceva vreme, culmea! pentru un pastor evanghelic, de realizarea unora din obiectivele agendei globaliste și ecumenice: “justiția socială” / ”evanghelia socială” și de construirea de dialoguri și alarmante legături inter-religioase cu musulmanii);
     -Bill Hybels (megapastorul american fondator al Summitului Global de Conducere) și soția sa, Lynne Hybels (activistă pro-palestiniană); aici, despre aceste două personaje, s-ar putea scrie lejer o carte doar despre informațiile verificate și dovedite deja care incriminează activitatea acestor doi “lupi îmbrăcați în haină de oaie” care au însă un impact global mai ales prin popularitatea și impactul uneltei/platformei lor “socialist-liberale-evanghelice-globaliste”, denumită pompos: Summitul Global de Conducere!
     -Max Lucado (un prolific scriitor și vorbitor neo-evanghelic, apreciat mai ales în cercurile bisericilor emergente);
     -Tim Keller (un foarte popular pastor neo-calvinist american care a fondat împreună cu D.A. Carson o rețea de biserici numită Coaliția Evanghelică; Tim Keller este și el un promotor al spiritualității contemplative, practică mistică/ocultă importată de mulți lideri evanghelici contemporani exact din misticismul catolic).
     De fapt neo-calvinismul e și el tot un produs specific relativismului și subiectivismului ce definesc modul de gândire non-rațional impus de postmodernism, în care ideile opuse se îmbină, teza fuzionează cu antiteza rezultând o sinteză. Acest principiu de gândire absolut nebiblic, este revelat în dialectica hegelienă (teză + antiteză = sinteză). Marele filozof german Hegel, un panteist cu pasiuni pentru ocultismul cabalist, credea și învăța că adevărul nu este absolut, el evoluează prin sau din conflicte, prin sinteza repetată în timp a conceptelor opuse. Acesta este tiparul de gândire pe care-l urmează postmodernismul pentru aflarea și dezvoltarea “adevărurilor sale subiecte, aflate mereu în evoluție”. Astfel neo-calvinismul pare să fie de fapt mixarea teologiei protestante (specifică Reformei Protestante), care este raționalistă (angajează gândirea umană activă), cu opusul ei sau cu antiteza ei, reprezentată de spiritualitatea contemplativă / mistică a Contrareformei (catolice), care este anti-raționalistă (ea presupune exerciții sau discipline spirituale mistice menite să realizeze golirea minții, ca și în misticismul hindus sau budist, pentru a se putea angaja astfel doar emoțiile și sentimentele, presupunând că așa s-ar contacta mai intim, mai profund divinitatea, doar cu inima fără a implica și mintea/rațiunea). Mintea/rațiunea este un lucru foarte important, cu care ne-a înzestrat Dumnezeu pentru un scop măreț, care ne deosebește pe noi oamenii fundamental de dobitoace, care nu au rațiune! Noi nu trebuie sub nici o formă să ne golim mintea pentru a-L putea “contacta”, chipurile, pe Dumnezeu! Cred că e de prisos să mai argumentez cât este de seducătoare pentru firea cazută a omului această falsă și perversă promisiune ispititoare pe care o aduce spiritualitătea contemplativă, venită parcă din fundul iadului!

-::::: Arhivă EDITORIAL :::::-

Print Friendly
Ora Radio Unison -
Ora dumneavoastra -
* De ce apar decalaje de ora?
Sondaj

Credeți că cineva vrea ca pe viitor animalele să aibă mai multe drepturi decât omul?

Vedeti rezultatele

Loading ... Loading ...
Promo
 

© 2020 RADIO UNISON ZALAU • Toate drepturile rezervate •