Pierdere şi găsire
Autor: - | Vizualizari: 752 | Trimite prietenilor din Yahoo Messenger
Pierdere si gasire     „oricine va vrea să-şi scape viaţa o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.” Matei 16:25

     A fi guvernat de interesul propriu, a evita lepădarea de sine şi sacrificiul de sine, a trăi pentru scopul de a aduna în jur şi în propriile mâini cât mai multe lucruri cu putinţă care să ofere mângâiere, plăcere sau putere – toate acestea par a fi căi prin care cineva îşi poate salva viaţa. Însă, dacă acesta este motivul, viaţa este cu adevărat irosită. Acesta este înţelesul profund al cuvintelor Domnului. A umbla după sine înseamnă a-l pierde. Noi nu am învăţat deloc cum să trăim cu adevărat, până nu am învăţat să trăim pentru Hristos. Ceea ce păstrăm pentru noi înşine pierdem; doar lucrurile la care renunţăm le păstrăm cu adevărat. Egoismul nu înseamnă numai păcat ci şi moarte spirituală.
     Calea ca cineva să-şi salveze viaţa, spune Stăpânul, este să o piardă. Hristos Însuşi Şi-a pierdut viaţa, Şi-a dăruit-o într-o jertfire de Sine plină de dragoste pentru binele altora. Părea a fi o pierdere; însă a fost ea într-adevăr o pierdere? El a regăsit-o într-o slavă şi mai mare. Pavel şi-a pierdut viaţa pentru Hristos, a renunţat la tot de dragul Său, a suferit totul şi, în cele din urmă, şi-a dat însăşi viaţa; dar a pierdut el ceva prin jertfirea lui de sine? O fată tânără, frumoasă, educată, respectată, cu o familie frumoasă şi mulţi prieteni, a întors spatele confortului, eleganţei şi abundenţei şi s-a dus să ofere educaţie sclavilor eliberaţi. A trăit în mijlocul lor, şi-a consacrat viaţa ei tânără şi bogată, în efortul de a-i ajuta şi a-i salva. Într-o zi s-a îmbolnăvit şi a murit, iar prietenii ei au spus: „O, ce risipă a unei vieţi preţioase!” Dar a fost într-adevăr o risipă?
     Toţi cei care Îl urmează pe Hristos cu adevărat fac această alegere înspre a-şi salva şi a-şi pierde viaţa – adică a alege între interesul propriu şi Hristos ca motiv al trăirii lor. Urmându-L pe Hristos se poate să nu fim chemaţi niciodată să facem mari sacrificii; însă faptul de a fi gata să le facem în cel mai înalt grad este sugerat în legământul nostru de ucenicie. Totuşi, această pierdere înseamnă salvare; este ca sădirea grîului auriu în pământ – pierzându-l pentru un timp – cu scopul de a secera apoi o recoltă bogată în viitor.

          James Russell Miller (1840-1912) – „Veniţi la o parte” (Lampadarul de Aur)

-::::: Arhivă EDITORIAL :::::-

Print Friendly
Ora Radio Unison -
Ora dumneavoastra -
* De ce apar decalaje de ora?
Sondaj

Ne rugăm ca să se facă voia lui Dumnezeu în toate sau, cu predilecție, ne rugăm ca în toate să se facă voia noastră?

Vedeti rezultatele

Loading ... Loading ...
Promo
 
Director WEB Director WEB

© 2009 RADIO UNISON ZALAU • Toate drepturile rezervate •